1000 грн кожному вакцинованому: як, коли й навіщо

16.11.2022 в 15:23 Суспільство

19 грудня в Україні запрацює програма із надання вакцинованим по 1000 грн, які вони зможуть вкласти в постраждалі від карантину індустрії

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 15 листопада.

Він запевнив, що Україна наразі вже пройшла пік нинішньої хвилі захворюваності на коронавірусну інфекцію. на 13% знизився рівень госпіталізацій хворих на COVID-19, й уперше за останні три місяці кількість людей, виписаних із лікарень, більша за кількість госпіталізованих.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу за результатами робочої поїздки до Тернопільської області інформував, що кошти на підтримку громадян та бізнесу братимуть із державного бюджету.

За його словами, гроші можна буде цільово використати на галузі, які зазнавати збитків через пандемію: кіно, театри, музеї тощо.

«Тобто, це ті індустрії, які потерпали через COVID. Абсолютна програма підтримки і людей, і креативного бізнесу. Ми розраховуємо, що ця програма буде діяти і в цьому, і в першій половині наступного року. Всі, хто вакцинувався, зможуть нею скористатися через додаток Дія», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Парламент ухвалив новий Держбюджет-2022

Facebook
fb-share-icon

Популярні новини

Стрічка новин

Стрічка новин